Nyeleni 2007, Fòrum per la Sobirania Alimentària, a punt de començar

21/02/2007 at 10:57

Esther Vivas | Xarxa de Consum Solidari

Els preparatius per a l’obertura de Nyeleni 2007-Fòrum per la Sobirania Alimentària estan a punt. Més de 500 delegats d’organitzacions camperoles, de dones, d’indígenes, de pescadors i de pastors de tots els continents està previst que participin en l’esdeveniment, que tindrà lloc del 23 al 27 de  febrer a Selingue, una poblacion rural de Mali a 140km de la capital Bamako.

La conferència de premsa per  presentar el Fòrum als mitjans de comunicació locals i regionals s’ha celebrat aquest matí, 21 de febrer, amb la presència de representants de moviments socials camperols i de dones d’àmbit regional i internacional.

Alberto Gómez, dirigent de l’organització camperola mexicana UNORCA i membre de la Comissió de Coordinació Internacional de Vía Campesina, ha presentat els objectius polítics del Fòrum:  la creació d’estratègies comunes en la lluita pel dret a la sobirania alimentària. Una lluita que, com assenyalava Gómez, passa per defensar l’agricultura camperola i enfrontar-se a l’agricultura exportadora i industrialitzada de les empreses multinacionals.

Segons Gómez:, “per aconseguir la sobirania alimentària és fonamental la promoció de polítiques públiques que fomentin l’agricultura camperola i familiar i que lluitin contra l’exclusió social”.

La directora d’Amics de la Terra de Swazilàndia, Thili Makama, ha assenyalat que Nyeleni 2007-Fòrum per la Sobirania Alimentària és un procés, una oportunitat perquè organitzacions de dones, de  camperols i de pescadors debatin i estableixin estratègies de treball en pro de la sobirania alimentària.

Makama ha explicat els set eixos temàtics en els quals es basarà el Fòrum i ha assenyalat que l’element més important en tots ells serà “el control local  dels recursos, el qual determinarà la sobirania alimentària”.

El dia, 22, just abans de l’inici del Fòrum, se celebrarà a Selingue una trobada de dones coordinada per la Marxa Mundial de Dones amb l’objectiu de discutir estratègies comunes i aportacions pròpies a favor de la  sobirania alimentària.

Nana Aicha Cisse, coordinadora de la Marxa Mundial de Dones i secretària de la CAFO, coordinació d’organitzacions feministes malianes, ha presentat aquesta jornada fent èmfasi en la necessitat d’articular la  lluita i la defensa dels recursos naturals  (llavors, terra, aigua) com a patrimoni de la humanitat.

Finalment, el coordinador de ROPPA, la xarxa d’ organitzacions camperoles d’Àfrica de l’Oest, Magha Mohamoud, ha apuntat les Polítiques d’Ajust Estructural, impulsades pel BM i l’FMI, com a principals responsables de la dependència alimentària dels països de la regió i causants del desmantellament dels serveis bàsics i la seva privatització. Mohamud ha defensat la capacitat alimentària dels països del Sud per abastar les seves poblacions.

Esther Vivas participa al Fòrum per la Sobirania Alimentària a Malí del 23 al 27 de febrer.

Entry filed under: web. Tags: , .

En el comercio justo no todo vale Nyeleni 2007, Foro por la Soberania Alimentaria, a punto de marcha


Mi último libro

Mi anterior libro

Categories

Instagram

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Twitter

  • RT @nu_alabao: A esta migrante le fue retirada la custodia de su hija por dejarla una noche sola para ir a trabajar. Ha perdido el trabajo.… 1 day ago
  • RT @MartaLopezCarab: Les ciutats són hostils a les persones. Especialment amb la maternitat, les criatures i a qualsevol altra persona amb… 1 day ago

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


A %d bloguers els agrada això: