Un pas endavant en la construcció d’una esquerra anticapitalista

12/12/2007 at 15:48

[CAST]

Revolta Global

Els V Encuentros d’Espacio Alternativo realitzats del 7 al 9 de desembre a Barcelona han constituït un pas endavant molt important en la construcció d’un projecte anticapitalista a l’Estat espanyol. Revolta Global, l’organització catalana que participa a Espacio Alternativo, actuà com amfitriona dels Encuentros, assumint la seva preparació organitzativa. Els i les membres de Revolta Global, conjuntament amb la resta dels i les membres d’Espacio Alternativo d’altres llocs de l’Estat espanyol, van poder discutir durant dos dies dels reptes de l’esquerra anticapitalista en l’actualitat i de com intentar construir un “Esquerra de Combat” que pugui enfrontar-se al atacs neoliberals i convertir-se en una alternativa a l’esquerra gestionaria avui hegemònica.

L’acte públic “L’esquerra anticapitalista a Europa”, celebrat en el marc dels Encuentros, i que comptà amb la presencia de Jose Falcao del Bloco d’Esquerda portugués i de François Sabado, de la LCR francesa, juntament amb Esther Vivas i Raul Camargo, fou un bon moment per exposar el model d’esquerra que defensem des d’Espacio Alternativo i Revolta Global, i el nostre ferm compromís internacionalista. Aquest compromís internacionalista va quedar també reflectit en la decisió d’Espacio Alternativo de formalitzar la seva pertinença a la IV Internacional, en la perspectiva de seguir treballant per a la construcció d’un corrent internacional revolucionària i anticapitalista de masses.

Els Encuentros van reflectir la consolidació d’Espacio Alternativo com a projecte anticapitalista amb vocació unitària i el creixement experimentat durant els darrers anys. Les tasques aprovades als Encuentros van ser tres: treballar per a enfortir les lluites socials amb un doble criteri d’unitat i radicalitat; afavorir les convergències entre els diversos sectors de l’esquerra anticapitalista amb l’objectiu d’avançar en la construcció d’un ampli pol anticapitalista; i seguir profunditzant en la construcció d’Espacio Alternativo, en tant que corrent revolucionària, anticapitalista, alternativa, ecologista, feminista i internacionalista.

A part del document de tesis polítiques, els V Encuentros van servir també per a discutir i aprovar importants temes organitzatius i donar un pas endavant en aquest tarreny. Els i les membres d’Espacio alternativo i Revolta Global vam participar en l’elaboració i discussió del document organitzatiu i dels estatuts confederals, on vam podem avançar notablement en la construcció d’una organització revolucionària de base i democràtica. Una qüestió fonamental per a la construcció d’una organització anticapitalista a l’estat espanyol serà la defensa dels drets nacionals dels diferents pobles de la península. En aquesta vía, Espacio Alternativo aposta pel model confederal, amb sobirania de les organitzacions catalana (Revolta Global) i basca (Ezker Alternatiboa). Aquest model ens permet establir l’equilibri entre la defensa, fins a les últimes conseqüències, del dret a l’autodeterminació i la construcció d’una esquerra anticapitalista forta a tot l’estat, per poder fer front als atacs dels neoliberalisme.

Revolta Global valora molt positivament el resultat dels V Encuentros d’Espacio Alternativo, que han permès avançar en la construcció d’aquest projecte polític i profunditzar la reflexió estratègica i programàtica.

Des de Revolta Global continuarem treballant a Catalunya per avançar en la construcció d’una “Esquerra de combat”, compromesa en l’impuls de les resistències socials contra les polítiques neoliberals, i que plantegi el combat contra el neoliberalisme des d’una perspectiva estratègica de ruptura amb el capitalisme.

Entry filed under: cròniques. Tags: .

Las resistencias a los supermercados salen a la luz “No se trata de consumir más comercio justo sino de preguntarse si necesitamos lo que vamos a consumir”


Mi último libro

Mi anterior libro

Categories

Instagram

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Twitter

  • RT @rtvenoticies: 📺 EL VESPRE 🔹 Nou pas per aprovar els Pressupostos 🔹 Arrimadas presentarà candidatura per continuar presidint Cs 🔹 Sote… 1 day ago
  • RT @NataliaDuranV: Suave para este sábado @esthervivas Anécdota: mi hijo vio la portada del libro en una feria, lo agarró y "me lo regaló… 2 days ago

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


A %d bloguers els agrada això: