Esther Vivas analitza el principals actors del moviment contra el deute extern en el seu últim llibre

09/04/2008 at 22:24

Vilaweb Sabadell

El llibre ha estat publicat per l’editorial “El viejo Topo”

En pie contra la deuda externa. Campañas, demandas e impactos del movimiento contra el endeudamiento del Sur, amb aquest títol acaba de publicar l’últim llibre la periodista sabadellenca, Esther Vivas. L’obra, que compta amb un pròleg d’Éric Toussaint i un epíleg de Gemma Tarafa, analitza la trajectòria, els impactes i els reptes de futur del moviment contra el deute a nivell estatal i internacional.

La lluita per la eradicació del deute extern ha estat un dels pilars del moviment de denúncia i crítica del moviment altermundista, i al seu torn un espai de crítica molt ampli en el qual s’hi han adherit institucions, sindicats, entitats religioses, i moviments socials. Un moviment, el de la lluita contra el deute extern, que ha aconseguit situar al centre de l’agenda política la qüestió de l’endeutament dels països del Sud i les seves conseqüències en les poblacions d’aquests països.

En el llibre, que tant sols ha estat publicat en castellà, Vivas, analitza els principals actors d’aquest moviment a nivell internacional i a l’Estat espanyol: els seus antecedents, les seves demandes, les accions portades a terme, el desafiament a les institucions internacionals i els seus vincles amb el moviment altermundista, per acabar assenyalant els seus impactes polítics i socials i les perspectives de futur que afronta.

Entry filed under: 08 | En pie contra la deuda externa, web. Tags: .

Presentados de forma conjunta los especiales de Libre Pensamiento y Viento Sur sobre transgénicos, agricultura y alimentación “Los pequeños actos cotidianos son importantes, pero se debe de ir más allá”


Mi último libro

Mi anterior libro

Categories

Instagram

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Twitter

  • RT @rtvenoticies: 📺 EL VESPRE 🔹 Nou pas per aprovar els Pressupostos 🔹 Arrimadas presentarà candidatura per continuar presidint Cs 🔹 Sote… 1 day ago
  • RT @NataliaDuranV: Suave para este sábado @esthervivas Anécdota: mi hijo vio la portada del libro en una feria, lo agarró y "me lo regaló… 2 days ago

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


A %d bloguers els agrada això: