Ens mengem el món? Debat sobre la crisi alimentària mundial

24/10/2009 at 21:17

Acte de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista a Mollet del Vallès

Revolta Global-Esquerra Anticapitalista va organitzar el passat 21 d’octubre un acte/debat sobre la crisi alimentària actual i el model agroalimentari. L’acte va tenir com a ponent a Esther Vivas, membre de l’organització i activista del moviment per a la sobirania alimentària.

Sota el títol Ens mengem el món?, Vivas va explicar les causes de la crisi alimentària mundial, que va esclatar l’any 2007, posant èmfasi en particular en l’especulació en aliments i matèries primes desencadenada després de l’esclat de la bombolla immobiliària i en l’augment del preu del petroli.

Vivas va analitzar també com les vulnerabilitats de l’actual model agrícola i alimentari tenen la seva arrel en les polítiques neoliberals i els plans d’ajust estructural als països del Sud.

El model agroalimentari actual, va exposar Vivas, està totalment dominat per un petit nombre de grans empreses que controlen tots els trams de la cadena alimentaria de la producció en origen fins la distribució final. Front aquesta situació és necessari organitzar-se en favor d’un altre model basat en la sobirania alimentària.

Veure fotografies>>


Entry filed under: cròniques. Tags: .

Sobirania alimentària a Ulldecona La trastienda negra de los supermercados


Mi último libro

Mi anterior libro

Categories

Instagram

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Twitter

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


A %d bloguers els agrada això: