Corrupció! Respostes anticapitalistes

13/11/2009 at 19:14

Acte de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista a l’Ateneu Rebel (Barcelona)

Sota el títol de Corrupció! Respostes Anticapitalistes, Antoni Jaumandreu “Pepònio”, Esther Vivas, Jorge Sánchez i Lluís Rabell van analitzar els actuals escàndols de corrupció, en l’acte organitzat per Revolta Global-Esquerra Anticapitalista el passat dia 11 de novembre a l’Ateneu Rebel. L’acte va estar presentat per Sandra Campañón, membre de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista i de Gente de Gramenet.

Esther Vivas va començar l’acte senyalant les inconsistències de les explicacions oficials sobre la crisi i sobre la corrupció que intenten reduir ambdós fenòmens a mers problemes d’alguns comportaments individuals aïllats. Vivas va senyalar el caràcter estructural de la crisi i la relació directa entre corrupció i l’actual model de desenvolupament basat en l’especulació immobiliària i va emfatitzar la necessitat de la mobilització social per a combatre l’actual situació.

Jorge Sánchez
, membre de l’associació de Veïns del Casc Antic va realitzar una crítica al “model Barcelona”, senyalant casos recents de greu especulació immobiliària com el del Miniestadi o l’Hotel Vela i va exposar tota l’activitat realitzada des de fa temps per l’Associació de Veïns en relació al Palau de la Música i als intents de construcció d’un hotel, Sánchez va assenyalar la importància del treball veïnal per a l’esquerra i va fer una crida a revitalitzar el moviment veïnal per a combatre l’actual model de ciutat i de desenvolupament.

Antoni Jaumandreu, “Pepònio”, membre de Gent de Gramenet, va exposar la situació actual a Santa Coloma de Gramenet i va assenyalar com l’esclat del cas Pretòria confirma les denúncies i sospites que Gent i altres moviments de la ciutat portaven anys fent respecte l’activitat de l’alcalde de la ciutat. Va explicar les mobilitzacions d’aquests darrers dies, els intents per part de l’ajuntament que tot continui igual, i les demandes que està realitzant Gent de Gramenet per a afrontar la situació: la dissolució del consistori municipal per part del Consell de Ministres, en considerar que existeix una situació de corrupció estructural que no es pot solucionar amb un simple canvi d’alcalde i prou.

Finalment, Lluís Rabell, president de l’Associació de Veïns de l’Esquerra de l’Eixample, va cloure l’acte fent un repàs a la importància del moviment veïnal per a combatre un model urbanístic basat en l’especulació i la privatització de l’espai públic i va assenyalar la necessitat de lligar la lluita contra la corrupció a un canvi de polítiques econòmiques i socials, amb demandes, per exemple, com la modificació de la Llei del Sòl o d’altres.

Entry filed under: cròniques. Tags: .

Iniciatives al Sud: comerç internacional i sobirania alimentària “Los países del Sur son los más afectados por la crisis alimentaria, pero también en Europa hay millones de personas que pasan hambre”


Mi último libro

Mi anterior libro

Categories

Instagram

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


A %d bloguers els agrada això: