Recordant Daniel Bensaïd (1946-2010)

25/04/2010 at 18:04

Acte d’homenatge a Daniel Bensaïd a Barcelona | revoltaglobal.cat

El passat dijous 22 d’abril va tenir lloc, amb més de 150 persones, a Barcelona l’acte d’homenatge a Daniel Bensaïd organitzat per Revolta Global-Esquerra Anticapitalista, amb la participació d’Alain Krivine, Esther Vivas, Josep Maria Antentas, Andreu Coll i Pepe Gutiérrez.

Pepe Gutiérrez, assajista i escriptor, va actuar com a presentador de l’acte i va recordar la importància de la figura de Bensaïd per a la seva generació i per a l’esquerra europea des de 1968 fins a l’actualitat.

Josep Maria Antentas va explicar les principals línies mestres del pensament polític de Daniel Bensaïd, la seva lectura de l’obra de Marx i les influències d’autors com Walter Benjamin en el seu pensament. “Bensaïd solia definir l’obra de Marx com una herència sense propietaris, ni manual d’instruccions, una herència a la recerca d’autors. Crec que també així hem d’entendre la immensa obra que ell ens ha deixat”, va assenyalar.

Andreu Coll
parlà del paper jugat per Bensaïd en la història de la LCR francesa, de la LCR espanyola i de la IV Internacional: “El millor homenatge que podem fer-li és continuar el seu combat”.

Esther Vivas
va plantejar la importància de Daniel Bensaïd per als i les militants de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista forjats en l’auge del moviment antiglobalització, per a qui Bensaïd va ser una referència intel.lectual, política i moral incomparable. “Si una cosa ens va ensenyar va ser a no doblegar-se, a no renunciar i a no reconciliar-se amb els vencedors i el seu món… i a ser humils, utòpics, revolucionàries i rebels” va afirmar.

Alain Krivine, figura destacada de l’esquerra francesa, va recordar el paper de Daniel Bensaïd en varis moments clau de la història política francesa de les darreres quatre dècades, en particular durant els esdeveniments de maig de 1968, on Bensaïd va jugar un paper destacat en particular en els debats sobre com estructurar democràticament el moviment, i en el procés de creació del Nou Partit Anticapitalista (NPA), projecte que va contribuir a impulsar amb convicció.

Entry filed under: cròniques. Tags: .

Una mirada a les resistències globals Otro modelo de consumo


Mi último libro

Mi anterior libro

Categories

Instagram

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Twitter

  • RT @nu_alabao: A esta migrante le fue retirada la custodia de su hija por dejarla una noche sola para ir a trabajar. Ha perdido el trabajo.… 1 day ago
  • RT @MartaLopezCarab: Les ciutats són hostils a les persones. Especialment amb la maternitat, les criatures i a qualsevol altra persona amb… 1 day ago

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


A %d bloguers els agrada això: