Els circuits de producció i distribució dels aliments

12/05/2010 at 00:24

Conferència amb el grup de consum Ecorocaguinarda a Barcelona | ecorocaguinarda.blogspot.com

En el marc de la festa major del barri del Guinardó a Barcelona, la cooperativa de consum EcoRocaguinarda va organitzar les Jornades de Consum 2010 amb un conjunt de xerrades, tallers i mercat d’intercanvi per promoure un altre model de consum i alimentació. Esther Vivas va presentar, el dimarts 11 de maig, el llibre Del campo al plato, del que n’és coautora. En el transcurs de la presentació, Vivas va analitzar els actuals circuits de producció i distribució d’aliments i les alternatives que cal promoure front l’actual mercantilització de l’agricultura i l’alimentació.

Després de la presentació es va portar a terme un animat debat entre els assitents, majoritàriament membres del grup de consum Ecorocaguinarda i de la cooperativa Rocaguinarda, que van plantejar la necessitat d’actuar en diferents àmbits per fer front a la crisi múltiple actual.

A banda, les Jornades de Consum 2010 varen comptar, en el transcurs de la setmana, amb d’altres xerrades sobre higiene sana i consum d’aigua, així com amb un 2n Mercat d’Intercanvi El Troc i una fira de productes artesans.

EcoRocaguinarda és una cooperativa de consum ecòlogic del Guinardó, dins la Cooperativa Cultural Rocaguinarda, on es promou el consum d’hortalisses cultivades de forma natural, establint una relació directa amb el pagès, a la vegada que es porta a terme un treball de sensibilització sobre el consum crític i l’agricultura ecològica.

Entry filed under: 07 | Del campo al plato, cròniques. Tags: , .

“Bensaïd va ser un vincle entre dues èpoques” Contra la crisi, sortim al carrer


Mi último libro

Mi anterior libro

Categories

Instagram

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Twitter

  • RT @HeeeyHunters: New book + morning = happiness! Illustrator Daniella Graner gives a powerful message with her design for the Peruvian ver… 1 day ago
  • RT @rtvenoticies: 🌙 Aquest dimarts a #ElVespre... 🔸 El TJUE dona la raó a Llarena 🔸 Els pressupostos, a prop 🔸 Visita del Rei a Barcelona… 2 days ago

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


A %d bloguers els agrada això: