Pels anticapitalistes la vaga general ha de ser un punt i seguit

29/08/2010 at 21:56

Núria Astorch | El Punt

Revolta Global-Esquerra Anticapitalista va destacar ahir [dissabte 28 d’agost] la necessitat d’organitzar una resposta social als intents que la crisi la paguin els treballadors. En l’acte polític que es va celebrar en el decurs de la primera Universitat d’Estiu Anticapitalista que té lloc a Porqueres fins avui, Esther Vivas, en nom de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista, va manifestar que s’ha de treballar perquè la vaga general del 29 sigui un èxit i també perquè sigui el començament d’un nou cicle de mobilitzacions.

En aquest sentit, aquest moviment, que forma part d’Izquierda Anticapitalista, una confederació estatal, considera que amb un únic dia de vaga no s’aconseguirà un canvi polític i que cal confeccionar un agenda amb més mobilitzacions.

Vivas considera, a més, que l’esquerra actual no serveix i que cal un projecte nou. D’aquí que anunciés que a les pròximes eleccions al Parlament hi haurà una candidatura anticapitalista, ecologista, feminista i defensora dels drets nacionals nova.

Pep Riera, exsecretari general del sindicat Unió de Pagesos, va parlar dels problemes del món rural en el marc de la crisi i va denunciar l’impacte de les mesures contra la crisi entre la majoria de la població.

Olivier Besancenot, una de les figures més destacades de l’esquerra europea, creu que la crisi exigeix una resposta internacional coordinada.

*Article publicat a El Punt, 29/08/2010.

Entry filed under: en premsa. Tags: .

Mujeres de maíz La izquierda anticapitalista europea en la Universidad de Verano


Mi último libro

Mi anterior libro

Categories

Instagram

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Twitter

  • RT @HeeeyHunters: New book + morning = happiness! Illustrator Daniella Graner gives a powerful message with her design for the Peruvian ver… 1 day ago
  • RT @rtvenoticies: 🌙 Aquest dimarts a #ElVespre... 🔸 El TJUE dona la raó a Llarena 🔸 Els pressupostos, a prop 🔸 Visita del Rei a Barcelona… 2 days ago

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


A %d bloguers els agrada això: