Des de baix: acció a les oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya per denunciar l’impacte de la crisi en les dones
Des de Baix ha realitzat aquest dimarts 16 a l’oficina central del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) del carrer Sepúlveda de Barcelona una acció per a denunciar les polítiques d’ocupació del Govern de la Generalitat i l’impacte que la crisi i les polítiques del Govern tenen sobre les dones.
Les dones tenen taxes d’atur i temporalitat més elevades, pateixen discriminació salarial, ocupen els pitjors llocs de treball, s’ocupen de les tasques domèstiques i de cura i carreguen sobre les seves espatlles el cost del deteriorament dels seveis socials.
Vàries activistes i integrants de la candidatura de Des de Baix, entre elles la cap de llista per Barcelona Esther Vivas, han entrat aquest matí a les oficines centrals del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), han desplegat una pancarta i han dut a terme una acció revindicativa.
Malgrat els intents reiterats de la seguretat privada de l’edifici per fer fora a les activistes de Des de Baix i de l’arribada d’una patrulla dels Mossos d’Esquadra, l’acció de protesta s’ha dut a terme tal i com estava prevista.
Les activistes de Des de Baix, treballadores, aturades, estudiantes, sindicalistes, mestresses de casa, activistes feministes… anaven totes vestides de negre, amb un cartell amb el lema “Dones en Crisi” i amb caretes de cartró. Cadascuna d’elles portava una pancarta denunciant les diverses discriminacions que les dones pateixen al món laboral. Un cop dins les oficines, les participants a l’acció han anat cridant, una a una, consignes en contra les discriminacions laborals i socials de les dones i en favor d’un canvi en les polítiques econòmiques i socials.
Amb aquesta acció, Des de Baix vol revindicar la necessitat de posar fi als intents que la crisi la paguem tots i totes i posar èmfasi en el cost particular que les dones estan pagant per una crisi creada per la gran banca i els poders financers.
Les dones no pagarem aquesta crisi i no volem les reformes que ens imposen els governs i la patronal!
Veure vídeo.
Veure fotografies.