La crisi capitalista contemporània i el fracàs del neoliberalisme: el retorn de l’anticapitalisme

02/12/2010 at 09:16

Conferència amb la Fundació Món 3 i la revista Viento Sur a la Universitat de Barcelona

En el marc del curs El retorn de Marx: anticapitalisme i (eco) socialisme del segle XXI, organitzat per la Fundació Món 3 i la revista Viento Sur, el passat dimarts 30 de novembre Esther Vivas va impartir, a la facultat de Biblioteconomia de la Universitat de Barcelona, la sessió ‘La crisi capitalista contemporània i el fracàs del neoliberalisme: el retorn de l’anticapitalisme’.

Esther Vivas va analitzar l’auge del moviment altermundialista a partir de Seattle, l’any 1999, i l’evolució del mateix fins arribar a la present crisi sistèmica. Vivas va desglossar les característiques d’aquest moviment de moviments, la seva evolució històrica, repertori d’accions i demandes, entre d’altres. Vivas també va caracteritzar la present crisi, les respotes socials que es plantegen i les alternatives que podem visualitzar.

Presentació del curs

La crisi sistèmica global posa de manifest la necessitat de pensar alternatives a l’actual model econòmic i de revitalitzar el pensament crític. Recentment, s’ha parlat del renaixement en l’interès pel pensament de Marx, del retorn de l’anticapitalisme i han recomençat els debats sobre el socialisme, arran del llançament des de l’Amèrica Llatina del debat sobre el socialisme del segle XXI. Quina és la vigència del pensament de Marx avui en dia per entendre i transformar el món? Què entem per anticapitalisme? Quines són les relacions entre ecologisme, feminisme i el pensament socialista? Què poden aportar els moviments indigenistes al pensament socialista i marxista?

Entry filed under: cròniques. Tags: .

Navidad: comienza tu propia revolución anticonsumista “El supermercado impone un model de consumo superficial y no necesario”


Mi último libro

Mi anterior libro

Categories

Instagram

No Instagram images were found.

Twitter

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


%d bloggers like this: