‘Dones i revoltes’ a l’Ateneu Rebel

18/03/2011 at 10:39

Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

En motiu de la celebració del dia de la dona, el divendres 11 de març, l’Ateneu Rebel va omplir-se de dones, lluita indígena i sobirania alimentària. Alejandra Araiza, antropòloga mexicana, i Esther Vivas, activista per la sobirania alimentària, van ser les encarregades de conduir l’acte .

Alejandra Araiza va obrir la xerrada explicant els orígens de la rebel.lió zapatista de l’1 de gener de 1994 i el paper fonamental que van tenir les dones reivindicant els seus drets com a dones, indígenes i camperoles. Araiza va fer un repàs cronològic a la lluita zapatista fins a l’actualitat.

Esther Vivas va analitzar l’impacte de les polítiques agroindustrials en les dones i va assenyalar com les dones, malgrat ser les principals productores d’aliments en països del Sud, són les que més pateixen fam, al no tenir accés als mitjans de producció. Vivas va afirmar que una alternativa com la sobirania alimentària que no incorpori una perspectiva feminista està condemnada al fracàs.

L’acte, que portava com a títol Dones i revoltes: Chiapas, l’experiència de les ‘dones de blat de moro’ i la lluita per la sobirania alimentària, organitzat per Revolta Global-Esquerra Anticapitalista, va concloure amb un animat debat entre el públic.

Entry filed under: cròniques. Tags: , .

“No podemos quedarnos callados frente a lo que está sucediendo” Vídeo presentació del documental ‘Comprar, llençar, comprar’ a Girona


Mi último libro

Mi anterior libro

Categories

Instagram

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Twitter

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


A %d bloguers els agrada això: