Parlant de crisi alimentària i alternatives a Rubí

24/09/2011 at 13:22

Xerrada amb Rubí Indigna’t

Aquest divendres 23 l’assemblea de Rubí Indigna’t va començar amb una xerrada a càrrec d’Esther Vivas sobre l’impacte de la crisi alimentària als països del Sud, en concret a la Banya d’Àfrica, i quines alternatives es plantegen davant el model agroindustrial. Vivas va començar per assenyalar les causes polítiques de la fam i la responsabilitat de les multinacionals del sector, governs i institucions internacionals en aquesta situació.

A continuació, es van plantejar els elements que caracteritzen l’actual model agrícola i alimentaria i perquè en un món d’abundancia en la producció d’aliments una de cada set persones al món passa gana.

L’especulació financera amb el menjar, l’expoli dels recursos naturals, la privatització de la terra i les llavors van ser d’altres temes tractats en la xerrada. Finalment, Vivas va exposar les alternatives que tenim a les nostres mans per canviar les coses prenent com a eina la demanada política de la sobirania alimentària i indignant-nos i sortint al carrer.

Després de la xerrada es va obrir un torn de debat, on varis participants van exposar noves aportaciones i preguntes.

Entry filed under: cròniques. Tags: .

¿Qué opina del intento del Consejo de RTVE de controlar previamente los telediarios? ¿Es acertado prohibir las corridas de toros en Catalunya?


Mi último libro

Mi anterior libro

Categories

Instagram

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Twitter

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


A %d bloguers els agrada això: