La Guitza aposta per revertir les polítiques agrícoles actuals per assolir la sobirania alimentària
Raquel Ligero | Cugat.cat
Cal un banc públic de terres, la prohibició dels transgènics i apostar per una agricultura local i ecològica per avançar cap a la sobirania alimentària. Així ho ha defensant l’experta en el tema, Esther Vivas en el marc d’una xerrada organitzada per La Guitza a Sant Cugat del Vallès, on ha destacat la necessitat de recuperar la capacitat de decidir sobre allò que mengem al marge dels interessos mercantils de les empreses.
Segons l’experta en temes de sobirania alimentària, Esther Vivas, tot i viure en un món d’abundància alimentària, una de cada set persones pateix fam. És per aquest motiu que s’han de revertir les polítiques agràries i alimentàries per tal de posar-les al servei de la gent. Vivas ha explicat exhaustivament què significa el concepte de sobirania alimentària.
Vivas ha assegurat que cal eliminar l’especulació i el negoci que es fa amb la terra i garantir-ne l’accés a aquells que volen viure i treballar de la mateixa i ha assenyalat la necessitat d’apostar per una agricultura local, pagesa i de proximitat. A més, ha destacat que cal prohibir els transgènics a Catalunya, com s’ha fet en d’altres països europeus, ja que aquests contaminen els models d’agricultura tradicional i ecològica.
L’experta en sobirania alimentària ha assegurat que avui no hi ha voluntat política per canviar les polítiques agrícoles actuals, ja que els governs prioritzen els interessos de les empreses. Per això, ha destacat la necessitat de crear consciència social sobre el tema per tal de mobilitzar i incidir políticament.
Entry filed under: cròniques. Tags: sobirania alimentària.