Presentació de ‘Planeta indingado’ a Castelló

13/07/2012 at 12:17

Esquerra Anticapitalista

Esther Vivas va presentar el dimecres 11 a la Facultat de Ciències Humanes i Socials de la Universitat Jaume I de Castelló el llibre, del que és coautora, Planeta Indignado. Ocupando el futuro, en una acte organitzat pel sindicat d’estudiants Acontracorrent i Esquerra Anticapitalista.

En la seua intervenció Esther Vivas va reflexionar sobre les causes del sorgiment del moviment del 15M, considerant el marc general de crisi i la influència del processos anteriors de la Primavera àrab. També ho va fer sobre les “victòries” del moviment, explicant que si bé era cert que, en termes pràctics i concrets, aquestes havien estat poques, no era així des del punt de vista simbólic, ja que el moviment indignat havia influït en el trencament del discurs hegemònic, l’augment general de la consciència política i la pujada del llistó de les protestes i demandes populars.

Sobre les perspectives i reptes del moviement, cità com les més importants la necessitat d’ésser conscients que els processos de canvi requereixen d’un esforç sostingut a mig i llarg termini; el fer front a la repressió i la criminalització que es faran encara més fortes en un estat que es transforma progressivament en antidemocràtic; el portar la indignació als centres de treballs, trencant la passivitat i la por; i, finalment, saber abordar els diferents vessants de la crisis, cosa que implica dotar-se d’una perspectiva ecològica i d’una perspectiva feminista.

L’autora destacà la importància actual de les lluites a Grècia, assenyalant que del seu desenvolupament dependrà en bona mesura el futur d’Europa, ja que aquest país s’ha convertit en una mena de gran laboratori polític pel que fa a l’aplicació de les polítiques de retallades i de restricció de llibertats. També insistí en la importancia dels processos d’autoorganització ciutadana i d’organització política i sindical per a fer front als atacs que pateix la classe treballadora i la ciutadania.

Entry filed under: 04 | Planeta indignado, cròniques. Tags: .

Crisi de representativitat i noves formes de protesta “El 15M i l’ocupació de places va ser un acte massiu de desobediència civil”


Mi último libro

Mi anterior libro

Categories

Instagram

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


A %d bloguers els agrada això: