Mil persones a l’acte “El negoci de la sanitat” amb Teresa Forcades, CafèambLlet i Esther Vivas

11/10/2012 at 10:40

Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

Mil persones van participar a l’acte El negoci de la Sanitat organitzat per Revolta Global-Esquerra Anticapitalista ahir a Barcelona. Presentat per Alexandra Francès, l’acte va haver d’improvitzar-se finalment a la Plaça Bonet i Muixí, ja que la Sala d’Actes de les Cotxeres de Sants va quedar desbordada pel gran nombre d’assistents.

Alexandra Francès va introduir l’acte afirmant que el problema de fons davant les retallades és que el sistema capitalista fa que els interessos d’uns pocs passin per davant dels de la majoria de la població. “Són els interessos privats els que expliquen que es tanquin quiròfans i es retalli”.

Esther Vivas va intervenir parlant de la crisi actual i de la política de retallades que vol fer pagar a la majoria de la població els plats trencats causats per una minoria. Per Vivas, fent referència a les mobilitzacions socials dels últims mesos, “l’altra cara de la politica de les tisores i les retallades és la politica de la repressio i la por”.

Marta Sibina i Albano Dante de la revista Cafèambllet van explicar la seva recerca que ha destapat diversos escàndols de corrupció a la sanitat i per la qual han estat demandats per l’assessoor d’Artur Mas Josep Maria Via. Albano Dante va recordar que “a l’hospital de Calella retallaven en sous de personal pero seguien pagant els amics de l’exalcalde”. Marta Sibina senyalà que la convocatòria d’eleccions el 25N ha aturat la comissió d’investigació parlamentària sobre sanitat i també la de les entitats bancàries. Enmig d’una gran ovació va concloure: “Som el poble i tenim poder! Poder popular! Salut i revolta!”

Teresa Forcades va tancar l’acte explicant els interessos de la indústria farmacèutica en el negoci de la sanitat i com aquesta controla el sistema sanitari i les polítiques del sector. Forcades va assenyalar també que “els diners estafats en els darrers anys a Catalunya haurien estat suficients per evitar les retallades” i que “aquesta “crisi” que ens diuen que tenim té responsables i cal identificar-los!”

Després de les intervencions es va obrir un torn de preguntes i de debat, on ja sota la pluja, els i les assistents van seguir discutint sobre la crisi, les retallades i el negoci de la sanitat.

Veure el vídeo de la retransmissió en streaming>>

Crònica al diari MásPúblico aquí.

Entry filed under: cròniques, vídeo. Tags: , .

Indignad@s: desobedecer a la injusticia Los juegos del hambre


Mi último libro

Mi anterior libro

Categories

Instagram

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


A %d bloguers els agrada això: