“La indignació ha arrelat a la societat”

17/05/2013 at 12:36

h1L’H Digital

Dins del cicle ‘Regenerar el present per tenir futur… és a les nostres mans!’ L’H Espai de Debat ha organitzat una xerrada amb Ada Colau, portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, i Esther Vivas, del Centre d’Estudis dels Moviments Socials de la UPF. Ambues coincideixen en que l’esperança només es troba en els ciutadans.

L’Auditori Barradas ha acollit un diàleg sobre la situació econòmica i social que ens viu ens els darrers anys al país. Segons Colau, “ha esclatat una estafa enorme que s’ha fet amb un model econòmic depredador. Ara és el moment de canviar, de posar límits al poder econòmic i polític que no escolta les necessitats de la gent. Hem d’aprendre a viure amb uns altres valors”.

Ada Colau manté que fa 4 anys, ningú s’imaginava que poguéssim parar els peus als bancs. “La solidaritat ciutadana i l’autoorganització demostren que si ens ajuntem podem vèncer a Goliat. L’esperança està en els ciutadans, no en la política ni en les institucions”.

El cicle, presentat per la periodista Milagros Pérez-Oliva, també ha comptat amb la presència d’Esther Vivas, del Centre d’Estudis de Moviments Socials de la Universitat Pompeu Fabra. Vivas ha assenyalat que hi ha “una crisi important de règim i s’obren oportunitats per a canviar les coses. La indignació ha arrelat a la societat”.

Vivas creu que la desobediència civil amb ocupacions de vivendes buides és una forma de rebel.lar-se. “La societat s’està organitzant perquè les coses canviïn. No s’accepta que una majoria hagi de pagar el cost de la crisi. I aquesta és l’esperança”.

A continuació podeu veure la notícia de l’acte en vídeo>>

h2

Entry filed under: cròniques, vídeo. Tags: .

El moviment dels indignats dos anys després ¿Comer insectos para acabar con el hambre?


Mi último libro

Mi anterior libro

Categories

Instagram

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


A %d bloguers els agrada això: