Parlant de l’estafa de la crisi i la resposta al carrer a La Garriga

21/05/2013 at 10:47

lgLa Garriga Guerrera

El passat dijous 16 de maig vam tornar al Cafè del Teatre, a La Garriga, per celebrar la tercera conferència de La Garriga Guerrera, co-organitzada per La Garriga Societat Civil i pels nostres amics de La Bordalla. Coincidint amb el 2n aniversari de la irrupció del moviment dels indignats, vam convidar l’Esther Vivas, periodista i sociòloga que ha publicat molts llibres sobre lluita social, moviments alternatius, consum responsable i que col·labora freqüentment amb diversos mitjans de comunicació.

lg2Esther Vivas ens va fer un repàs del paper del 15M en l’esclat social que estem vivint en l’actualitat i amb ella vam recordar el naixement d’aquest moviment participatiu, desobedient i carregat de contingut. També vam analitzar les seves derrotes i victòries i vam tornar a parlar de la importància de l’organització ciutadana per lluitar contra el segrest de la democràcia que pateix el nostre país per part de polítics i del poder financer.

Esther Vivas, amb una dialèctica clara i pedagògica, ens va llençar un missatge d’optimisme: en només dos anys s’han aconseguit fites impensables un temps enrere. Al sistema la màscara li ha caigut per sempre i ara amplis col·lectius de la nostra societat són conscients que patim un robatori massiu, on alguns es beneficien d’una situació injusta i insostenible.

També ens va explicar que la força del moviment del 15M ha anat creixent amb el temps: actualment, tot i haver-se disgregat en diversos col·lectius, manté intacta la seva capacitat d’elaborar propostes radicals i innovadores que ajudin a forçar el canvi de sistema que necessitem.

Entry filed under: cròniques. Tags: .

“El 15M ha posat en qüestió una sèrie d’institucions que semblaven intocables” “Pensar que podemos cambiar las cosas es el primer paso para conseguirlo”


Mi último libro

Mi anterior libro

Categories

Instagram

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


A %d bloguers els agrada això: