Teresa Forcades, Esther Vivas i Jairo Restrepo omplen a Vilanova i la Geltrú

06/10/2014 at 10:23

vngVilanova.cat

Unes 400 persones han omplert a vessar la Nau del Museu del Ferrocarril per escoltar la conferència de la monja benedictina Teresa Forcades, la periodista Esther Vivas i l’enginyer agrònom Jairo Restrepo aquest divendres a Vilanova i la Geltrú.

La conferència, que portava per títol La sobirania popular des de l’alimentació i la salut, ha estat organitzada per l’associació ECOL3VNG i el grup d’Agricultura Rengenerativa i ha inaugurat les jornades d’economia social i solidària.

ev_vngEsther Vivas ha obert l’acte analitzant els impactes del model agrícola i alimentari actual en la generació de fam al món, la pèrdua de la pagesia, la desaparició de l’agrodiversitat, en la nostra salut. Per apuntar finalment algunes alternatives en el marc de la sobirania alimentària.

jrvngJairo Restrepo, a continuació, ha emfatitzat les negatives conseqüències d’un model agrícola addicte als agrotòxics, la supeditació de les institucions internacionals als interessos de l’agroindústria i ha assenyalat la necessitat d’avançar cap a una agricultura que cuidi la terra i les persones.

tfvngTeresa Forcades ha tancat la taula amb una crítica contundent al negoci de les farmacèutiques, posant com exemples la vacuna contra el virus del papiloma humà, entre d’altres. Forcades ha assenyalat els negatius impactes d’un model sanitari privatitzat com és d’Estats Units i que el Govern català vol implantar a casa nostra.

publicvngL’acte ha acabat amb un debat entre el públic assistent que ha expressat les seves idees i ha preguntat als ponents.

L’organització ECOL3VNG vol que aquestes jornades serveixin d’eina divulgativa posant especial èmfasi en tot allò que pot formar part de l’àmbit quotidià de les persones: consum responsable, sobirania energètica i alimentària, comerç ètic, mercat social d’intercanvi de béns i serveis, salut i benestar.

Entry filed under: cròniques. Tags: .

“Es contradictori defensar la consulta i desallotjar l’acampada a favor del 9N” “Grups de consum, horts urbans… construeixen dia a dia la sobirania alimentària”


Mi último libro

Mi anterior libro

Categories

Instagram

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


A %d bloguers els agrada això: