Resistir per la República o participar el 21-D?

30/10/2017 at 16:20

Marc Toro i Xavi Tedó | ARA

Quina hauria de ser la resposta del Govern davant l’aplicació de l’article 155? L’independentisme ha de concórrer a les eleccions del 21-D convocades per l’Estat? Els experts, com J.M. Tresserras, Pilar Rahola, Miquel Puig, Esther Vivas, Salvador Cardús, Julià de Jòdar opinen.

Esther Vivas, periodista
L’aplicació del 155 és, de facto, un cop d’estat a les institucions catalanes, que és un atac no només a la independència sinó també a la sobirania i la democràcia de Catalunya. Davant d’aquesta imposició, i un cop proclamada la República, el compromís del Govern és ser-hi lleial. És fonamental que, per defensar-la, hi hagi una mobilització social sostinguda al carrer que aglutini la força que vam veure entre l’1 i el 3 octubre, en què no només hi havia les bases independentistes sinó també molts dels que volen trencar amb el règim del 78 i que consideren que avui cal ser als carrers per defensar la democràcia. Aquest marc ampli també és fonamental per defensar la República.

L’objectiu de Rajoy convocant eleccions el dia 21 de desembre és generar contradiccions en el si dels partits independentistes. Són unes eleccions trampa que busquen la divisió dels partits entre aquells que optin per un boicot i aquells que hi vulguin participar, cosa que implicaria reconèixer el marc de legitimitat de l’Estat. Crec que ara el que és important no és tant debatre sobre què cal fer el 21-D, que és el que busca el PP, sinó centrar-se en la defensa d’aquesta República Catalana. I per això cal un front ampli d’independentistes i els que defensen el dret a decidir i la sobirania de les institucions. Caldrà veure quins esdeveniments es donen les pròximes setmanes per decidir sobre la convocatòria electoral.

Llegir l’opinió de la resta d’experts, aquí.

Entry filed under: en premsa. Tags: .

Maternitat, igualtat i fraternitat Hi ha motius per què Puigdemont demani asil?


Mi último libro

Mi anterior libro

Categories

Instagram

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Twitter

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


A %d bloguers els agrada això: