A Barcelona parlant de ‘qui són els autèntics pirates’

28/10/2011 at 10:44

Xerrada a l’Euskal Etxea a Barcelona

Qui són els autèntics pirates a Somàlia? A aquesta pregunta va respondre Esther Vivas el passat 20 d’octubre a la xerrada celebrada a l’Euskal Etxea a Barcelona, en el cicle que porta per títol EU a la taula.

Esther Vivas va analitzar l’usurpaciódels recursos naturals que les grans multinacionals de l’agroindústria han fet en les últimes dècades al continent africà. I es que des de fa segles no només s’han expoliat recursos com el petroli, el gas o els diamants… sinó també d’altres que donen de menjar a la gent com l’aigua, la terra i les llavors. Vivas va qualificar a aquestes multinacionals com els nous pirates del segle XXI.

Així mateix Esther Vivas va assenyalar l’ampli suport que aquestes empreses tenen del govers dels països d’origen de les seves multinacionals i com finalment “entre tots i totes acabem finançant a aquestes multinacionals i als seus interessos privats”.

Aquí podeu llegir una entrevista d’El Huerto Generoso a Esther Vivas un cop finalitzada la xerrada i on es recullen algunes de les idees principals de la intervenció.

Entry filed under: cròniques. Tags: .

“Avui l’alimentació està segrestada per unes poques multinacionals” “S’especula i es fa negoci amb els aliments”


Mi último libro

Mi anterior libro

Categories

Instagram

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!